Calculadora da Puntuación BISAP de Pancreatite

Introduce os cinco criterios BISAP para puntuar a gravidade da pancreatite aguda.

Como usalo

  1. Introduce os teus valores nos campos de arriba.
  2. Preme «Calcular» para ver o resultado ao instante.
  3. Usa o botón «Compartir» para copiar unha ligazón ao teu resultado.

Sobre esta calculadora

A puntuación BISAP (Índice de cabeceira para a gravidade na pancreatite aguda) é unha ferramenta clínica sinxela de 5 puntos que se usa nas primeiras 24 horas do ingreso para identificar os pacientes con maior risco de enfermidade grave e de mortalidade, sen precisar os criterios con moita carga de laboratorio de puntuacións como a de Ranson ou APACHE II. Outorga un punto por cada un destes: BUN > 25 mg/dL, estado mental alterado, presenza de SIRS (síndrome de resposta inflamatoria sistémica), idade > 60 anos e derrame pleural nas imaxes, cuxas iniciais en inglés forman o acrónimo B-I-S-A-P, co risco de mortalidade aumentando bruscamente cando a puntuación chega a 3 ou máis.

Esta calculadora toma o BUN en mg/dL, a idade en anos e o número de criterios de SIRS cumpridos como números, ademais de respostas de si/non para o estado mental alterado e o derrame pleural, e devolve a puntuación BISAP total xunto coa mortalidade aproximada que lle corresponde. Os médicos de urxencias e os gastroenterólogos úsana ao comezo dun ingreso por pancreatite, cando os criterios de Ranson aínda están incompletos porque requiren 48 horas de datos, para axudar a decidir entre unha vixilancia de nivel de UCI e unha planta convencional. As cifras de mortalidade por puntuación que se amosan son aproximadas; o estudo orixinal (Wu e colaboradores, Gut 2008) informou dunha mortalidade que aumenta desde menos do 1 % no grupo de menor risco ata máis do 20 % no de maior risco, así que len como unha guía simplificada.

Foi útil?

Podes escoller ata 3 reaccións.

Comentarios

  • Sé o primeiro en comentar.

Calculadoras populares

Todas as calculadoras