BISAP pankreatito balo skaičiuoklė

Įveskite penkis BISAP kriterijus, kad įvertintumėte ūminio pankreatito sunkumą.

Kaip naudotis

  1. Įveskite reikiamas reikšmes į laukus.
  2. Spustelėkite „Skaičiuoti“, kad pamatytumėte rezultatą.
  3. Nukopijuokite arba pasidalykite rezultatu mygtuku „Dalytis“.

Apie šią skaičiuoklę

BISAP balas (ūminio pankreatito sunkumo indeksas prie paciento lovos) yra paprasta 5 balų klinikinė priemonė, naudojama per pirmąsias 24 valandas po priėmimo, kad būtų nustatyti pacientai, kuriems didesnė sunkios ligos ir mirties rizika, nereikalaujant daug laboratorinių tyrimų reikalaujančių kriterijų, kaip Ransono ar APACHE II skalėse. Po vieną tašką skiriama už: BUN > 25 mg/dL, sutrikusią sąmonę, esamą SIRS (sisteminio uždegiminio atsako sindromą), amžių > 60 metų ir pleuros efuziją vaizdiniuose tyrimuose – angliškų terminų pirmosios raidės sudaro santrumpą B-I-S-A-P – o mirties rizika smarkiai išauga, kai balas pasiekia 3 ar daugiau.

Ši skaičiuoklė skaičiais paima BUN mg/dL, amžių metais ir atitinkamų SIRS kriterijų skaičių, taip pat atsakymus taip / ne apie sutrikusią sąmonę ir pleuros efuziją, ir pateikia bendrą BISAP balą kartu su apytiksliu tą balą atitinkančiu mirtingumu. Skubiosios pagalbos gydytojai ir gastroenterologai ją naudoja ankstyvoje pankreatito hospitalizacijos stadijoje – kai Ransono kriterijai dar neišsamūs, nes jiems reikia 48 valandų duomenų – kad padėtų nuspręsti dėl intensyviosios terapijos lygio stebėsenos ar standartinio skyriaus. Rodomi mirtingumo dydžiai kiekvienam balui yra apytiksliai; pirminiame tyrime (Wu et al., Gut 2008) mirtingumas didėjo nuo mažiau nei 1 % mažiausios rizikos grupėje iki daugiau nei 20 % didžiausios rizikos grupėje, todėl skaitykite juos kaip supaprastintą orientyrą.

Ar tai buvo naudinga?

Galite pasirinkti iki 3 reakcijų.

Komentarai

  • Būkite pirmas, kuris pakomentuos.

Populiariausi skaičiuotuvai

Visi skaičiuotuvai