BISAP Pankreatiidi Skoori Kalkulaator

Sisesta viis BISAP kriteeriumi, et hinnata ägeda pankreatiidi raskust.

Kuidas kasutada

  1. Sisestage oma väärtused ülaltoodud väljadele.
  2. Tulemuse nägemiseks klõpsake "Arvuta".
  3. Tulemuse saatmiseks kasutage nuppu "Jaga".

Selle kalkulaatori kohta

BISAP skoor (akuutse pankreatiidi raskusastme voodiäärne indeks) on lihtne 5-punktiline kliiniline vahend, mida kasutatakse esimese 24 tunni jooksul pärast haiglasse võtmist, et tuvastada raske haiguse ja suremuse suurema riskiga patsiendid, ilma et oleks vaja laborimahukaid kriteeriume, nagu on skooridel Ranson või APACHE II. See annab ühe punkti iga järgmise eest: BUN > 25 mg/dL, häiritud teadvusseisund, SIRS (süsteemne põletikuline reaktsioonisündroom) olemasolu, vanus > 60 aastat ja pleuraefusioon kuvamisel – nende ingliskeelsete nimetuste algustähed moodustavad akronüümi B-I-S-A-P –, ning suremusrisk tõuseb järsult, kui skoor jõuab 3-ni või üle selle.

See kalkulaator võtab BUN-i mg/dL-des, vanuse aastates ja täidetud SIRS-kriteeriumide arvu arvudena, lisaks jah/ei vastused häiritud teadvusseisundi ja pleuraefusiooni kohta, ning annab BISAP koguskoori koos sellele skoorile vastava ligikaudse suremusega. Erakorralise meditsiini arstid ja gastroenteroloogid kasutavad seda pankreatiidiga haiglaravi alguses – kui Ransoni kriteeriumid on veel puudulikud, sest need nõuavad 48 tunni andmeid –, et aidata otsustada intensiivravitasemel jälgimise ja tavaosakonna vahel. Kuvatud skooripõhised suremusarvud on ligikaudsed; algses uuringus (Wu jt, Gut 2008) kasvas suremus alla 1%-st madalaima riskiga rühmas üle 20%-ni kõrgeima riskiga rühmas, seega käsitle neid lihtsustatud juhisena.

Kas see oli kasulik?

Saate valida kuni 3 reaktsiooni.

Kommentaarid

  • Ole esimene, kes kommenteerib.

Populaarsed kalkulaatorid

Kõik kalkulaatorid