Pankreatit üçün BISAP Bal Kalkulyatoru

Kəskin pankreatitin ağırlığını qiymətləndirmək üçün beş BISAP meyarını daxil edin.

Necə istifadə olunur

  1. Yuxarıdakı xanalara dəyərlərinizi daxil edin.
  2. Nəticəni görmək üçün "Hesabla" düyməsini basın.
  3. Nəticənizi göndərmək üçün "Paylaş" düyməsindən istifadə edin.

Bu hesablayıcı haqqında

BISAP balı (Kəskin Pankreatitdə Ağırlıq üçün Yataqbaşı İndeks) qəbulun ilk 24 saatı ərzində ağır xəstəlik və ölüm riski daha yüksək olan xəstələri müəyyən etmək üçün istifadə olunan sadə 5 ballıq klinik alətdir və Ranson və ya APACHE II kimi balların laboratoriya baxımından ağır meyarlarına ehtiyac duymur. O, hər biri üçün bir bal verir: BUN > 25 mg/dL, pozulmuş şüur vəziyyəti, SIRS (sistemli iltihabi cavab sindromu) mövcudluğu, yaş > 60 il və plevral efüzyon görüntüləmədə — ingilis dilindəki adlarının baş hərfləri B-I-S-A-P akronimini əmələ gətirir — bal 3 və ya daha yüksək olduqda ölüm riski kəskin artır.

Bu kalkulyator mg/dL ilə BUN-u, il ilə yaşı və ödənilən SIRS meyarlarının sayını ədəd kimi, həmçinin pozulmuş şüur vəziyyəti və plevral efüzyon üçün bəli/xeyr cavablarını qəbul edir və ümumi BISAP balını, həmin balla gedən təxmini ölüm göstəricisi ilə birlikdə qaytarır. Təcili yardım həkimləri və qastroenteroloqlar ondan pankreatit qəbulunun erkən mərhələsində — Ranson meyarları hələ tam olmadıqda, çünki 48 saatlıq verilənlər tələb edir — reanimasiya səviyyəsində monitorinq ilə standart palata arasında qərar verməyə kömək etmək üçün istifadə edirlər. Göstərilən bal üzrə ölüm rəqəmləri təxminidir; ilkin tədqiqat (Wu et al., Gut 2008) ölümün ən aşağı risk qrupunda 1%-dən az olmaqdan ən yüksək qrupda 20%-dən çox olmağa qədər artdığını bildirdi, ona görə onları sadələşdirilmiş bələdçi kimi oxuyun.

Bu faydalı oldumu?

Ən çoxu 3 reaksiya seçə bilərsiniz.

Şərhlər

  • İlk şərhi siz yazın.

Populyar kalkulyatorlar

Bütün Kalkulyatorlar