BISAP панкреатит ұпайы калькуляторы

Жедел панкреатиттің ауырлығын бағалау үшін бес BISAP критерийін енгізіңіз.

Қалай қолдану керек

  1. Жоғарыдағы өрістерге мәндеріңізді енгізіңіз.
  2. Нәтижені бірден көру үшін Есептеу түймесін басыңыз.
  3. Нәтижеге сілтемені көшіру үшін Бөлісу түймесін пайдаланыңыз.

Осы калькулятор туралы

BISAP ұпайы (жедел панкреатиттің ауырлығының төсектегі индексі) — Ranson немесе APACHE II сияқты ұпайлардың зертханаға көп сүйенетін өлшемдерінсіз, ауру ауыр өту және өлім қаупі жоғары науқастарды анықтау үшін түскеннен кейінгі алғашқы 24 сағатта қолданылатын қарапайым 5 ұпайлық клиникалық құрал. Ол мыналардың әрқайсысы үшін бір ұпай береді: BUN > 25 mg/dL, санасының бұзылуы, SIRS (жүйелі қабыну жауабы синдромы) болуы, жасы > 60 және бейнелеуде плевра шығарындысы — ағылшынша атауларының бас әріптері B-I-S-A-P аббревиатурасын құрайды — ұпай 3-ке немесе одан жоғарыға жеткенде өлім қаупі күрт артады.

Бұл калькулятор mg/dL-дегі BUN-ды, жылдағы жасты және орындалған SIRS критерийлерінің санын сандар ретінде, сондай-ақ санасының бұзылуы мен плевра шығарындысы үшін иә/жоқ жауаптарын алып, жалпы BISAP ұпайын және сол ұпайға сәйкес шамамен өлім деңгейін қайтарады. Жедел жәрдем дәрігерлері мен гастроэнтерологтар оны панкреатитпен түсудің ерте кезеңінде — Ranson критерийлері 48 сағаттық деректерді қажет ететіндіктен әлі толық емес кезде — ICU деңгейіндегі бақылауды стандартты бөлімшемен салыстырып шешуге көмектесу үшін пайдаланады. Көрсетілген балл бойынша өлім сандары шамамен берілген; бастапқы зерттеу (Wu және әріптестері, Gut 2008) өлімнің ең төмен қауіп тобында 1%-дан аз болудан ең жоғары топта 20%-дан асуға дейін өсетінін хабарлады, сондықтан оларды жеңілдетілген нұсқаулық ретінде қабылдаңыз.

Бұл пайдалы болды ма?

3 реакцияға дейін таңдай аласыз.

Пікірлер

  • Алғашқы пікірді сіз жазыңыз.

Танымал калькуляторлар

Барлық калькуляторлар