AIMS65 балл калькуляторы

5-тен балл алу үшін бес AIMS65 критерийіне жауап беріңіз.

Қалай қолдану керек

  1. Жоғарыдағы өрістерге мәндеріңізді енгізіңіз.
  2. Нәтижені бірден көру үшін Есептеу түймесін басыңыз.
  3. Нәтижеге сілтемені көшіру үшін Бөлісу түймесін пайдаланыңыз.

Осы калькулятор туралы

AIMS65 баллы — жедел жоғарғы асқазан-ішек қан кетуімен түскен науқастардың қауіп деңгейін жіктеуге арналған расталған клиникалық құрал, оны 2011 жылы Saltzman және т.б. жариялады. Ол бес қарапайым, оңай қолжетімді өлшемнің әрқайсысына бір балл береді — оларды AIMS65 мнемоникасының өзі әріптеп береді: Aльбумин 3,0 g/dL-ден төмен, INR 1,5-тен жоғары, Mental status, яғни сана күйінің өзгеруі, Sистолалық қан қысымы ≤ 90 mmHg және жасы 65 немесе одан жоғары.

5-тен шығатын балл ауруханадағы өлім-жітіммен, қарқынды терапия қажеттілігімен және ем ұзақтығымен тығыз байланысты — кейбір ескі асқазан-ішек қан кету баллдарынан айырмашылығы, ол эндоскопия нәтижесін талап етпейді, сондықтан оны науқас келген сәтте есептеуге болады, бұл жедел жәрдем дәрігерлері мен гастроэнтерологтарға қан кетуді қаншалықты шұғыл және қарқынды емдеу керектігін шешуге көмектесетін жылдам іріктеу құралы.

Бұл пайдалы болды ма?

3 реакцияға дейін таңдай аласыз.

Пікірлер

  • Алғашқы пікірді сіз жазыңыз.

Танымал калькуляторлар

Барлық калькуляторлар