AIMS65 pontszám kalkulátor

Válaszoljon az öt AIMS65 kritériumra az 5-ből kapható pontszám megállapításához.

Hogyan használja

  1. Adja meg az értékeit a fenti mezőkben.
  2. Nyomja meg a Számítás gombot, hogy azonnal lássa az eredményt.
  3. A Megosztás gombbal másolhatja ki az eredményéhez vezető hivatkozást.

Erről a kalkulátorról

Az AIMS65 pontszám validált klinikai kockázatbecslő eszköz akut felső gasztrointesztinális vérzéssel jelentkező betegek számára, amelyet Saltzman és mtsai tettek közzé 2011-ben. Öt egyszerű, könnyen hozzáférhető kritériumra egy-egy pontot ad – maga az AIMS65 mozaikszó sorolja fel őket: Albumin 3,0 g/dL alatt, INR 1,5 felett, Megváltozott mentális állapot, Szisztolés vérnyomás ≤ 90 mmHg, és 65 éves vagy idősebb életkor.

Az 5-ből kapott pontszám erősen korrelál a kórházi halálozással, az intenzív ellátás szükségességével és az ápolási idő hosszával – egyes régebbi GI-vérzési pontszámokkal ellentétben nem igényel endoszkópiás eredményt, így a beteg megérkezésének pillanatában kiszámítható, ezért gyors triázssegédeszköz a sürgősségi orvosoknak és a gasztroenterológusoknak annak eldöntéséhez, mennyire sürgősen és intenzíven kezeljenek egy vérzést.

Hasznos volt ez az oldal?

Legfeljebb 3 reakciót választhat.

Hozzászólások

  • Írja meg az első hozzászólást.

Népszerű kalkulátorok

Összes kalkulátor