Calculadora de la puntuació AIMS65

Responeu els cinc criteris AIMS65 per obtenir la puntuació sobre 5.

Com fer-ho servir

  1. Introdueix els teus valors als camps de dalt.
  2. Prem «Calcular» per veure el resultat a l'instant.
  3. Fes servir el botó «Comparteix» per copiar un enllaç al teu resultat.

Sobre aquesta calculadora

La puntuació AIMS65 és una eina clínica validada d'estratificació del risc per a pacients que es presenten amb una hemorràgia digestiva alta aguda, publicada per Saltzman et al. el 2011. Assigna un punt per cadascun de cinc criteris senzills i fàcilment disponibles (la mateixa regla mnemotècnica AIMS65 els enumera): Albúmina per sota de 3,0 g/dL, INR per sobre d'1,5, estat Mental alterat, pressió arterial Sistòlica ≤ 90 mmHg i edat de 65 anys o més.

La puntuació resultant sobre 5 es correlaciona fortament amb la mortalitat intrahospitalària, la necessitat de cures intensives i la durada de l'ingrés; a diferència d'algunes puntuacions més antigues d'hemorràgia digestiva, no requereix el resultat d'una endoscòpia, de manera que es pot calcular en el moment en què arriba el pacient, cosa que la converteix en una ajuda ràpida de triatge per als metges d'urgències i els gastroenteròlegs que decideixen amb quina urgència i intensitat han de tractar una hemorràgia.

T'ha estat útil?

Podeu triar fins a 3 reaccions.

Comentaris

  • Sigues el primer a comentar.

Calculadores populars

Totes les calculadores