Calculator scor AIMS65

Răspundeți la cele cinci criterii AIMS65 pentru a obține scorul din 5.

Cum se folosește

  1. Introduceți valorile necesare în câmpuri.
  2. Apăsați „Calculează” pentru a vedea rezultatul.
  3. Copiați sau distribuiți rezultatul cu butonul „Distribuie”.

Despre acest calculator

Scorul AIMS65 este un instrument clinic validat de stratificare a riscului pentru pacienții care se prezintă cu hemoragie digestivă superioară acută, publicat de Saltzman și colab. în 2011. Acordă câte un punct pentru fiecare dintre cinci criterii simple, ușor de obținut — mnemonicul AIMS65 le enumeră chiar el: Albumină sub 3,0 g/dL, INR peste 1,5, stare mentală alterată, tensiune arterială sistolică ≤ 90 mmHg și vârsta de 65 de ani sau mai mult.

Scorul rezultat, din 5, se corelează puternic cu mortalitatea intraspitalicească, cu nevoia de terapie intensivă și cu durata internării — spre deosebire de unele scoruri mai vechi pentru hemoragia digestivă, nu necesită rezultatul unei endoscopii, așa că poate fi calculat chiar în momentul sosirii pacientului, fiind un ajutor rapid de triaj pentru medicii de urgență și gastroenterologii care decid cât de urgent și de intensiv să abordeze o hemoragie.

A fost util?

Puteți alege până la 3 reacții.

Comentarii

  • Fii primul care comentează.

Calculatoare populare

Toate calculatoarele