Υπολογιστής Βαθμολογίας AIMS65

Απαντήστε στα πέντε κριτήρια AIMS65 για να λάβετε τη βαθμολογία στα 5.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  1. Εισαγάγετε τις τιμές σας στα παραπάνω πεδία.
  2. Πατήστε "Υπολογισμός" για να δείτε το αποτέλεσμα.
  3. Χρησιμοποιήστε το "Κοινοποίηση" για να στείλετε το αποτέλεσμά σας.

Σχετικά με αυτόν τον υπολογιστή

Η βαθμολογία AIMS65 είναι ένα επικυρωμένο κλινικό εργαλείο διαστρωμάτωσης κινδύνου για ασθενείς που προσέρχονται με οξεία αιμορραγία του ανώτερου γαστρεντερικού, που δημοσιεύτηκε από τους Saltzman et al. το 2011. Αποδίδει έναν βαθμό για καθένα από πέντε απλά και άμεσα διαθέσιμα κριτήρια — το μνημονικό AIMS65 τα συλλαβίζει από τα αγγλικά αρχικά τους: Albumin, δηλαδή λευκωματίνη κάτω από 3,0 g/dL, INR πάνω από 1,5, Mental status, δηλαδή μεταβολή της νοητικής κατάστασης, Systolic, δηλαδή συστολική αρτηριακή πίεση ≤ 90 mmHg, και ηλικία 65 ετών ή μεγαλύτερη.

Η προκύπτουσα βαθμολογία στα 5 συσχετίζεται ισχυρά με την ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα, την ανάγκη για εντατική φροντίδα και τη διάρκεια νοσηλείας — σε αντίθεση με ορισμένες παλαιότερες βαθμολογίες γαστρεντερικής αιμορραγίας, δεν απαιτεί αποτέλεσμα ενδοσκόπησης, οπότε μπορεί να υπολογιστεί τη στιγμή που φτάνει ο ασθενής, γεγονός που την κάνει γρήγορο βοήθημα διαλογής για τους γιατρούς των επειγόντων και τους γαστρεντερολόγους που αποφασίζουν πόσο επείγουσα και εντατική πρέπει να είναι η αντιμετώπιση μιας αιμορραγίας.

Σας φάνηκε χρήσιμο;

Μπορείτε να επιλέξετε έως 3 αντιδράσεις.

Σχόλια

  • Γράψτε το πρώτο σχόλιο.

Δημοφιλείς υπολογιστές

Όλοι οι υπολογιστές