AIMS65 упай калькулятору

5тен упайды алуу үчүн AIMS65 беш критерийине жооп бериңиз.

Кантип колдонуу керек

  1. Жогорудагы талааларга маанилериңизди киргизиңиз.
  2. Натыйжаны заматта көрүү үчүн Эсептөө баскычын басыңыз.
  3. Натыйжаңыздын шилтемесин көчүрүү үчүн Бөлүшүү баскычын колдонуңуз.

Бул калькулятор жөнүндө

AIMS65 упайы — курч жогорку ашказан-ичеги кан агуусу менен кайрылган бейтаптар үчүн Saltzman ж.б. 2011-жылы жарыялаган текшерилген клиникалык тобокелдикти катмарлоо куралы. Ал беш жөнөкөй, оңой жеткиликтүү критерийдин ар бирине бирден упай берет — AIMS65 мнемоникасынын өзү аларды тамгалап көрсөтөт: альбумин (A) 3,0 g/dL төмөн, INR (I) 1,5 жогору, аң-сезим абалы (M) өзгөргөн, систолалык кан басым (S) ≤ 90 mmHg жана жашы (65) 65 же андан улуу.

5тен чыккан натыйжалуу упай ооруканадагы өлүм-житимге, реанимация муктаждыгына жана жатуу узактыгына катуу байланыштуу — кээ бир эски ашказан-ичеги кан агуу упайларынан айырмаланып, ал эндоскопия жыйынтыгын талап кылбайт, ошондуктан бейтап келгенде эле эсептелип, шашылыш жардам дарыгерлерине жана гастроэнтерологдорго кан агууну канчалык шашылыш жана интенсивдүү башкарууну чечүүдө тез сорттоо жардамчысы болот.

Бул пайдалуу болдубу?

3 реакцияга чейин тандай аласыз.

Пикирлер

  • Биринчи пикирди сиз жазыңыз.

Популярдуу калькуляторлор

Бардык калькуляторлор