Calculadora da Puntuación AIMS65

Responde aos cinco criterios AIMS65 para obter a puntuación sobre 5.

Como usalo

  1. Introduce os teus valores nos campos de arriba.
  2. Preme «Calcular» para ver o resultado ao instante.
  3. Usa o botón «Compartir» para copiar unha ligazón ao teu resultado.

Sobre esta calculadora

A puntuación AIMS65 é unha ferramenta clínica validada de estratificación do risco para pacientes que se presentan con hemorraxia dixestiva alta aguda, publicada por Saltzman et al. en 2011. Asigna un punto a cada un de cinco criterios sinxelos e facilmente dispoñibles — a propia regra mnemotécnica AIMS65 enuméraos: Albumina por debaixo de 3,0 g/dL, INR por riba de 1,5, estado Mental alterado, presión arterial Sistólica ≤ 90 mmHg e idade de 65 anos ou máis.

A puntuación resultante sobre 5 correlaciona con forza coa mortalidade hospitalaria, a necesidade de coidados intensivos e a duración da estadía — a diferenza dalgunhas puntuacións máis antigas de hemorraxia dixestiva, non require o resultado dunha endoscopia, polo que se pode calcular no momento en que chega o paciente, o que a converte nunha axuda rápida de triaxe para os médicos de urxencias e os gastroenterólogos que deciden con que urxencia e intensidade manexar unha hemorraxia.

Foi útil?

Podes escoller ata 3 reaccións.

Comentarios

  • Sé o primeiro en comentar.

Calculadoras populares

Todas as calculadoras