ماشین‌حساب امتیاز BISAP پانکراتیت

پنج معیار BISAP را وارد کنید تا شدت پانکراتیت حاد امتیازدهی شود.

نحوه استفاده

  1. مقادیر خود را در فیلدهای بالا وارد کنید.
  2. برای دیدن نتیجه روی «محاسبه» بزنید.
  3. برای ارسال نتیجه از «اشتراک‌گذاری» استفاده کنید.

درباره این ابزار

امتیاز BISAP (شاخص بالینی کنار تخت برای شدت پانکراتیت حاد) ابزار بالینی ساده ۵ امتیازی است که در ۲۴ ساعت نخست بستری برای شناسایی بیمارانی با خطر بالاتر بیماری شدید و مرگ‌ومیر به‌کار می‌رود، بی‌آنکه معیارهای سنگین آزمایشگاهی امتیازهایی مانند Ranson یا APACHE II لازم باشد. برای هر یک از این موارد یک امتیاز می‌دهد: BUN > ۲۵ mg/dL، اختلال وضعیت هوشیاری، وجود SIRS (سندرم پاسخ التهابی سیستمیک)، سن > ۶۰ سال و افیوژن پلور در تصویربرداری — که حروف اول آن املای B-I-S-A-P را می‌سازد — و خطر مرگ‌ومیر وقتی امتیاز به ۳ یا بالاتر می‌رسد به‌شدت بالا می‌رود.

این ماشین‌حساب BUN را بر حسب mg/dL، سن را بر حسب سال و تعداد معیارهای SIRS برآورده‌شده را به‌صورت عدد، به‌علاوه پاسخ بله/خیر برای اختلال وضعیت هوشیاری و افیوژن پلور می‌گیرد و امتیاز کل BISAP را همراه با مرگ‌ومیر تقریبی مربوط به آن امتیاز برمی‌گرداند. پزشکان اورژانس و متخصصان گوارش در اوایل بستری پانکراتیت — وقتی معیارهای Ranson هنوز ناقص‌اند، چون به ۴۸ ساعت داده نیاز دارند — از آن استفاده می‌کنند تا در انتخاب میان پایش در سطح ICU و بخش معمولی کمک بگیرند. ارقام مرگ‌ومیر نمایش‌داده‌شده برای هر امتیاز تقریبی‌اند؛ مطالعهٔ اصلی (Wu و همکاران، Gut 2008) افزایش مرگ‌ومیر را از کمتر از 1% در گروه کم‌خطرترین تا بیش از 20% در پرخطرترین گزارش کرد، پس آن‌ها را راهنمایی ساده‌شده بدانید.

آیا این مطلب مفید بود؟

می‌توانید حداکثر ۳ واکنش انتخاب کنید.

نظرات

  • اولین نظر را شما بنویسید.

ماشین‌حساب‌های پرطرفدار

همه ماشین‌حساب‌ها