BISAP pankreatīta vērtējuma kalkulators

Ievadiet piecus BISAP kritērijus, lai novērtētu akūta pankreatīta smagumu.

Kā lietot

  1. Ievadiet vajadzīgās vērtības laukos.
  2. Noklikšķiniet uz “Aprēķināt”, lai redzētu rezultātu.
  3. Nokopējiet vai kopīgojiet rezultātu ar pogu “Kopīgot”.

Par šo kalkulatoru

BISAP vērtējums (Bedside Index for Severity in Acute Pancreatitis) ir vienkāršs 5 punktu klīnisks rīks, ko lieto pirmajās 24 stundās pēc uzņemšanas, lai identificētu pacientus ar augstāku smagas slimības un mirstības risku, nepieprasot laboratoriski apjomīgos kritērijus, kādi ir tādiem vērtējumiem kā Ranson vai APACHE II. Tas piešķir vienu punktu par katru no šiem: BUN > 25 mg/dL, traucēta apziņa, SIRS (sistēmiskā iekaisuma atbildes reakcijas sindroms) klātbūtne, vecums > 60 gadu un pleiras izsvīdums attēldiagnostikā — akronīma BISAP burti atbilst šo kritēriju angļu nosaukumiem —, un mirstības risks strauji pieaug, tiklīdz vērtējums sasniedz 3 vai vairāk.

Šis kalkulators pieņem BUN mg/dL, vecumu gados un izpildīto SIRS kritēriju skaitu kā skaitļus, kā arī atbildes jā/nē par traucētu apziņu un pleiras izsvīdumu, un atgriež kopējo BISAP vērtējumu kopā ar aptuveno mirstību, kas atbilst šim vērtējumam. Neatliekamās palīdzības ārsti un gastroenterologi to izmanto pankreatīta uzņemšanas sākumā — kad Ranson kritēriji vēl nav pilnīgi, jo prasa 48 stundu datus —, lai palīdzētu izlemt par intensīvās terapijas līmeņa uzraudzību pretstatā standarta nodaļai. Parādītie mirstības skaitļi pa vērtējumiem ir aptuveni; sākotnējā pētījumā (Wu un līdzautori, Gut 2008) mirstība pieauga no mazāk nekā 1% zemākā riska grupā līdz vairāk nekā 20% augstākā riska grupā, tāpēc uztveriet tos kā vienkāršotu orientieri.

Vai tas bija noderīgi?

Varat izvēlēties līdz 3 reakcijām.

Komentāri

  • Esiet pirmais, kas komentē.

Populārākie kalkulatori

Visi kalkulatori