BISAP pankreatit ball kalkulyatori

Oʻtkir pankreatit ogʻirligini baholash uchun beshta BISAP mezonini kiriting.

Foydalanish tartibi

  1. Yuqoridagi maydonlarga qiymatlaringizni kiriting.
  2. Natijani darhol koʻrish uchun Hisoblash tugmasini bosing.
  3. Natija havolasini nusxalash uchun Ulashish tugmasidan foydalaning.

Ushbu kalkulyator haqida

BISAP bali (oʻtkir pankreatitdagi ogʻirlikning yotoq yonidagi indeksi) — Ranson yoki APACHE II kabi ballarning laboratoriyaga ogʻir mezonlariga muhtoj boʻlmasdan, ogʻir kechish va oʻlim xavfi yuqori boʻlgan bemorlarni aniqlash uchun qabul qilingan dastlabki 24 soat ichida qoʻllanadigan oddiy 5 ballik klinik vosita. U har biri uchun bittadan ball beradi: BUN > 25 mg/dL, buzilgan ong holati, SIRS (tizimli yalligʻlanish javobi sindromi) mavjudligi, yosh > 60 yil va tasvirda plevral suyuqlik — bu mezonlarning inglizcha nomlarining bosh harflari B-I-S-A-P akronimini hosil qiladi — ball 3 yoki undan yuqoriga yetganda oʻlim xavfi keskin ortadi.

Ushbu kalkulyator mg/dL dagi BUN qiymatini, yil hisobidagi yoshni va bajarilgan SIRS mezonlari sonini raqam sifatida, shuningdek buzilgan ong holati va plevral suyuqlik uchun ha/yoʻq javoblarini qabul qilib, umumiy BISAP balini va shu ballga mos taxminiy oʻlim xavfini qaytaradi. Shoshilinch yordam shifokorlari va gastroenterologlar uni pankreatit bilan yotqizishning erta bosqichida — Ranson mezonlari hali toʻliq emas, chunki ular 48 soatlik maʼlumot talab qiladi — reanimatsiya darajasidagi monitoringni yoki oddiy palatani tanlashga yordam berish uchun ishlatadi. Koʻrsatilgan ball boʻyicha oʻlim koʻrsatkichlari taxminiy; asl tadqiqot (Wu va hamkasblari, Gut 2008) oʻlim eng past xavf guruhida 1 foizdan kamdan eng yuqori guruhda 20 foizdan koʻpgacha oshganini xabar qildi, shuning uchun ularni soddalashtirilgan yoʻriqnoma sifatida oʻqing.

Bu foydali bo‘ldimi?

3 tagacha reaksiya tanlashingiz mumkin.

Izohlar

  • Birinchi bo‘lib izoh qoldiring.

Mashhur kalkulyatorlar

Barcha kalkulyatorlar