מחשבון ציון BISAP לדלקת לבלב

הזינו את חמשת קריטריוני BISAP כדי לדרג את חומרת דלקת הלבלב החריפה.

איך להשתמש

  1. הזינו את הערכים שלכם בשדות שלמעלה.
  2. לחצו על חשב כדי לראות את התוצאה באופן מיידי.
  3. השתמשו בכפתור שיתוף כדי להעתיק קישור לתוצאה שלכם.

אודות מחשבון זה

ציון BISAP (מדד בצד המיטה לחומרת דלקת לבלב חריפה) הוא כלי קליני פשוט בן 5 נקודות, המשמש בתוך 24 השעות הראשונות לאשפוז כדי לזהות מטופלים בסיכון גבוה יותר למחלה קשה ולתמותה, בלי הצורך בקריטריונים התלויים במעבדה של ציונים כמו ראנסון או APACHE II. הוא מעניק נקודה אחת על כל אחד מאלה: BUN > 25 mg/dL, הפרעה במצב ההכרה, נוכחות SIRS (תסמונת תגובה דלקתית מערכתית), גיל > 60 שנים ותפליט פלאורלי בהדמיה — ראשי התיבות של שמותיהם באנגלית מרכיבים את B-I-S-A-P — כאשר הסיכון לתמותה עולה בחדות משהציון מגיע ל-3 ומעלה.

המחשבון מקבל כמספרים את ה-BUN ב-mg/dL, את הגיל בשנים ואת מספר קריטריוני ה-SIRS שהתקיימו, וכן תשובות כן/לא לגבי הפרעה במצב ההכרה ותפליט פלאורלי, ומחזיר את ציון BISAP הכולל יחד עם התמותה המשוערת המתאימה לציון זה. רופאי חירום וגסטרואנטרולוגים משתמשים בו בשלב מוקדם של אשפוז בדלקת לבלב — כשקריטריוני ראנסון עדיין חלקיים מפני שהם דורשים נתונים של 48 שעות — כדי לסייע בהחלטה בין ניטור ברמת טיפול נמרץ לבין מחלקה רגילה. נתוני התמותה לכל ציון המוצגים הם משוערים; המחקר המקורי (Wu et al., Gut 2008) דיווח על תמותה העולה מפחות מ-1% בקבוצת הסיכון הנמוכה ביותר ליותר מ-20% בגבוהה ביותר, ולכן קראו אותם כמדריך מפושט.

האם זה עזר לכם?

ניתן לבחור עד 3 תגובות.

תגובות

  • היו הראשונים להגיב.

מחשבונים פופולריים

כל המחשבונים