Llogaritës i pikëve Child-Pugh

Fut pikët e pesë komponentëve për të marrë pikët dhe klasën Child-Pugh.

Si të përdoret

  1. Vendosni vlerat e nevojshme në fushat.
  2. Klikoni “Llogarit” për të parë rezultatin.
  3. Kopjoni ose ndajeni rezultatin me butonin “Ndaj”.

Rreth kësaj llogaritëseje

Pikët Child-Pugh gradojnë ashpërsinë e sëmundjes kronike të mëlçisë (cirrozës) nga pesë masa klinike — bilirubina totale, albumina në serum, INR (një matje e standardizuar e mpiksjes së gjakut), asciti dhe encefalopatia hepatike — secila e vlerësuar me 1 deri në 3 pikë. Ky llogaritës nuk konverton vlera laboratorike: ju vendosni 1, 2 ose 3 pikët që ia keni caktuar tashmë çdo përbërësi dhe ai i mbledh. Totali (5–15) përkon me tri klasa: Klasa A (5–6), sëmundje mirë e kompensuar me prognozë të mirë afatshkurtër; Klasa B (7–9), dëmtim i ndjeshëm funksional; dhe Klasa C (10–15), sëmundje e dekompensuar me prognozë të dobët.

Hepatologët dhe kirurgët e përdorin për të vlerësuar rrezikun operativ të një pacienti cirrotik para kirurgjisë jo-transplantuese, për të gjykuar prognozën dhe — historikisht — për të ndihmuar në prioritizimin e kandidatëve për transplant të mëlçisë, megjithëse rezultati më i ri MELD e ka zëvendësuar kryesisht Child-Pugh për ndarjen formale të transplanteve, ndërsa ai vazhdon të përdoret gjerësisht pranë shtratit të pacientit.

A ishte e dobishme?

Mund të zgjidhni deri në 3 reagime.

Komentet

  • Bëhu i pari që komenton.

Llogaritësit popullorë

Të gjithë llogaritësit