Child-Pugh ұпай калькуляторы

Бес компоненттің ұпайларын енгізіп, Child-Pugh ұпайы мен класын алыңыз.

Қалай қолдану керек

  1. Жоғарыдағы өрістерге мәндеріңізді енгізіңіз.
  2. Нәтижені бірден көру үшін Есептеу түймесін басыңыз.
  3. Нәтижеге сілтемені көшіру үшін Бөлісу түймесін пайдаланыңыз.

Осы калькулятор туралы

Child-Pugh ұпайы бес клиникалық көрсеткіш — жалпы билирубин, сарысу альбумині, INR (қанның ұюының стандартталған өлшемі), асцит және бауыр энцефалопатиясы — бойынша созылмалы бауыр ауруының (циррозның) ауырлығын бағалайды, олардың әрқайсысы 1-ден 3 ұпайға дейін бағаланады. Бұл калькулятор зертханалық мәндерді түрлендірмейді: сіз әр құрамдас бөлікке өзіңіз бұрын берген 1, 2 немесе 3 ұпайды енгізесіз, ал ол оларды қосады. Жалпы сома (5–15) үш класқа сәйкес келеді: A класы (5–6) — жақсы өтелген ауру, қысқа мерзімді болжамы жақсы; B класы (7–9) — елеулі функционалдық бұзылыс; және C класы (10–15) — өтелмеген, болжамы нашар ауру.

Гепатологтар мен хирургтар оны циррозбен ауыратын науқастың транспланттаудан басқа ота алдындағы операциялық қаупін бағалау, болжамды анықтау және — тарихи түрде — бауыр транспланты үміткерлерін басымдыққа қоюға көмектесу үшін пайдаланады, дегенмен жаңа MELD ұпайы ресми транспланттау үлесін бөлуде Child-Pugh-ті көбіне алмастырды, ал төсек басында ол әлі кең қолданылады.

Бұл пайдалы болды ма?

3 реакцияға дейін таңдай аласыз.

Пікірлер

  • Алғашқы пікірді сіз жазыңыз.

Танымал калькуляторлар

Барлық калькуляторлар