Calculator scor Child-Pugh

Introduceți punctele celor cinci componente pentru a obține scorul și clasa Child-Pugh.

Cum se folosește

  1. Introduceți valorile necesare în câmpuri.
  2. Apăsați „Calculează” pentru a vedea rezultatul.
  3. Copiați sau distribuiți rezultatul cu butonul „Distribuie”.

Despre acest calculator

Scorul Child-Pugh gradează severitatea bolii hepatice cronice (ciroză) pe baza a cinci măsurători clinice — bilirubina totală, albumina serică, INR (o măsură standardizată a coagulării sângelui), ascita și encefalopatia hepatică —, fiecare punctată cu 1 până la 3 puncte. Acest calculator nu convertește valori de laborator: introduceți cele 1, 2 sau 3 puncte pe care le-ați atribuit deja fiecărei componente, iar el le adună. Totalul (5–15) corespunde la trei clase: clasa A (5–6), boală bine compensată, cu prognostic bun pe termen scurt; clasa B (7–9), afectare funcțională semnificativă; și clasa C (10–15), boală decompensată, cu prognostic nefavorabil.

Hepatologii și chirurgii îl folosesc pentru a estima riscul operator al unui pacient cu ciroză înainte de o intervenție chirurgicală non-transplant, pentru a evalua prognosticul și — istoric — pentru a ajuta la prioritizarea candidaților la transplant hepatic, deși scorul MELD, mai nou, a înlocuit în mare măsură Child-Pugh pentru alocarea formală a transplanturilor, în timp ce Child-Pugh rămâne folosit pe scară largă la patul pacientului.

A fost util?

Puteți alege până la 3 reacții.

Comentarii

  • Fii primul care comentează.

Calculatoare populare

Toate calculatoarele