Child-Pugh punktu kalkulators

Ievadiet piecu komponentu punktus, lai iegūtu Child-Pugh punktus un klasi.

Kā lietot

  1. Ievadiet vajadzīgās vērtības laukos.
  2. Noklikšķiniet uz “Aprēķināt”, lai redzētu rezultātu.
  3. Nokopējiet vai kopīgojiet rezultātu ar pogu “Kopīgot”.

Par šo kalkulatoru

Child-Pugh punkti novērtē hroniskas aknu slimības (cirozes) smagumu pēc piecu klīnisko rādītāju — kopējā bilirubīna, seruma albumīna, INR (standartizēts asins recēšanas mērs), ascīta un aknu encefalopātijas — kopuma, katru novērtējot ar 1 līdz 3 punktiem. Šis kalkulators nepārveido laboratorijas vērtības: jūs ievadāt katrai sastāvdaļai jau piešķirtos 1, 2 vai 3 punktus, un tas tos saskaita. Kopsumma (5–15) atbilst trim klasēm: A klase (5–6) — labi kompensēta slimība ar labu īstermiņa prognozi; B klase (7–9) — nozīmīgi funkcionāli traucējumi; un C klase (10–15) — dekompensēta slimība ar sliktu prognozi.

Hepatologi un ķirurgi to izmanto, lai aplēstu cirozes pacienta operācijas risku pirms ķirurģiskām operācijām, kas nav transplantācija, lai novērtētu prognozi un — vēsturiski — lai palīdzētu noteikt aknu transplantācijas kandidātu prioritāti, lai gan jaunākais MELD rādītājs lielā mērā aizstājis Child-Pugh oficiālai transplantācijas sadalei, bet pie gultas to joprojām plaši lieto.

Vai tas bija noderīgi?

Varat izvēlēties līdz 3 reakcijām.

Komentāri

  • Esiet pirmais, kas komentē.

Populārākie kalkulatori

Visi kalkulatori