Чайлд-Пью упай эсептегичи

Чайлд-Пью упайын жана классын алуу үчүн беш компоненттин упайларын киргизиңиз.

Кантип колдонуу керек

  1. Жогорудагы талааларга маанилериңизди киргизиңиз.
  2. Натыйжаны заматта көрүү үчүн Эсептөө баскычын басыңыз.
  3. Натыйжаңыздын шилтемесин көчүрүү үчүн Бөлүшүү баскычын колдонуңуз.

Бул калькулятор жөнүндө

Чайлд-Пью упайы өнөкөт боор оорусунун (цирроз) оордугун беш клиникалык көрсөткүч боюнча даражалайт — жалпы билирубин, кан сарысуусундагы альбумин, INR (кандын уюшуусунун стандартташтырылган өлчөмү), асцит жана боор энцефалопатиясы — ар бири 1ден 3 упайга чейин бааланат. Бул эсептегич лабораториялык маанилерди айландырбайт: сиз ар бир компонентке мурунтан эле ыйгарган 1, 2 же 3 упайды киргизесиз, ал аларды кошот. Жыйынтык (5–15) үч класска бөлүнөт: A классы (5–6), жакшы компенсацияланган оору жана жакшы кыска мөөнөттүү болжол; B классы (7–9), олуттуу функционалдык бузулуу; жана C классы (10–15), декомпенсацияланган, жаман болжолдуу оору.

Гепатологдор жана хирургдар аны цирротикалык бейтаптын трансплантациялык эмес операция алдындагы операциялык коркунучун баалоо үчүн, болжол чыгаруу үчүн жана — тарыхый жактан — боор трансплантациясына талапкерлерди приоритеттештирүүгө жардам берүү үчүн колдонушат, бирок жаңыраак MELD упайы расмий трансплантацияны бөлүштүрүү үчүн Чайлд-Пьюну көбүнчө алмаштырды, ал эми керебет жанында ал кеңири колдонулууда.

Бул пайдалуу болдубу?

3 реакцияга чейин тандай аласыз.

Пикирлер

  • Биринчи пикирди сиз жазыңыз.

Популярдуу калькуляторлор

Бардык калькуляторлор