Child-Pugh Skoori Kalkulaator

Sisesta viie komponendi punktid, et saada Child-Pugh skoor ja klass.

Kuidas kasutada

  1. Sisestage oma väärtused ülaltoodud väljadele.
  2. Tulemuse nägemiseks klõpsake "Arvuta".
  3. Tulemuse saatmiseks kasutage nuppu "Jaga".

Selle kalkulaatori kohta

Child-Pugh skoor hindab kroonilise maksahaiguse (tsirroosi) raskust viie kliinilise näitaja alusel — üldbilirubiin, seerumi albumiin, INR (vere hüübimise standardiseeritud näitaja), astsiit ja maksa entsefalopaatia —, millest igaühele antakse 1 kuni 3 punkti. See arvutaja ei teisenda laboriväärtusi: sisestad 1, 2 või 3 punkti, mille oled igale komponendile juba andnud, ja see liidab need kokku. Kogusumma (5–15) vastab kolmele klassile: klass A (5–6), hästi kompenseeritud haigus hea lühiajalise prognoosiga; klass B (7–9), märkimisväärne funktsionaalne kahjustus; ja klass C (10–15), dekompenseeritud, halva prognoosiga haigus.

Hepatoloogid ja kirurgid kasutavad seda tsirrootilise patsiendi operatsiooniriski hindamiseks enne mitte-siirdamiskirurgiat, prognoosi hindamiseks ja — ajalooliselt — maksasiirdamise kandidaatide prioriseerimise abistamiseks, kuigi uuem MELD skoor on ametliku siirdamise jaotamise jaoks Child-Pughi suuresti asendanud, samal ajal kui see on voodi juures endiselt laialdaselt kasutusel.

Kas see oli kasulik?

Saate valida kuni 3 reaktsiooni.

Kommentaarid

  • Ole esimene, kes kommenteerib.

Populaarsed kalkulaatorid

Kõik kalkulaatorid