Child-Pugh-pisteytyslaskuri

Syötä viiden osatekijän pisteet saadaksesi Child-Pugh-pisteet ja -luokan.

Käyttöohjeet

  1. Syötä arvosi yllä oleviin kenttiin.
  2. Näe tulos painamalla "Laske".
  3. Lähetä tuloksesi "Jaa"-painikkeella.

Tietoa tästä laskurista

Child-Pugh-pisteytys luokittelee kroonisen maksasairauden (kirroosin) vaikeusasteen viidestä kliinisestä mittarista — kokonaisbilirubiini, seerumin albumiini, INR (veren hyytymisen standardoitu mitta), askites ja maksaenkefalopatia — joista kukin pisteytetään 1–3 pisteellä. Tämä laskuri ei muunna laboratorioarvoja: syötät kullekin osatekijälle jo antamasi 1, 2 tai 3 pistettä, ja se laskee ne yhteen. Kokonaispistemäärä (5–15) jakautuu kolmeen luokkaan: luokka A (5–6), hyvin kompensoitunut sairaus, jolla on hyvä lyhyen aikavälin ennuste; luokka B (7–9), merkittävä toiminnallinen heikentymä; ja luokka C (10–15), dekompensoitunut sairaus, jonka ennuste on huono.

Hepatologit ja kirurgit käyttävät sitä arvioidakseen kirroosipotilaan leikkausriskin ennen muuta kuin elinsiirtoleikkausta, ennusteen arvioimiseen ja — historiallisesti — maksansiirtoehdokkaiden priorisointiin, vaikka uudempi MELD-pistemäärä on suurelta osin korvannut Child-Pughin virallisessa siirteiden jaossa, kun taas se on edelleen laajasti käytössä vuoteen vierellä.

Oliko tästä apua?

Voit valita enintään 3 reaktiota.

Kommentit

  • Ole ensimmäinen kommentoija.

Suositut laskimet

Kaikki laskurit