Kalkulačka skóre Child-Pugh

Zadejte body pěti složek pro získání skóre a třídy Child-Pugh.

Jak používat

  1. Zadejte své hodnoty do polí výše.
  2. Klikněte na "Vypočítat" a zobrazí se výsledek.
  3. Pomocí tlačítka "Sdílet" odešlete svůj výsledek.

O této kalkulačce

Skóre Child-Pugh hodnotí závažnost chronického onemocnění jater (cirhózy) podle pěti klinických ukazatelů — celkového bilirubinu, sérového albuminu, INR (standardizované míry srážení krve), ascitu a jaterní encefalopatie — z nichž každý se hodnotí 1 až 3 body. Tato kalkulačka laboratorní hodnoty nepřevádí: zadáte 1, 2 nebo 3 body, které jste již každé složce přidělili, a ona je sečte. Celkový součet (5–15) odpovídá třem třídám: třída A (5–6), dobře kompenzované onemocnění s dobrou krátkodobou prognózou; třída B (7–9), významné funkční poškození; a třída C (10–15), dekompenzované onemocnění se špatnou prognózou.

Hepatologové a chirurgové je používají k odhadu operačního rizika pacienta s cirhózou před netransplantační operací, k posouzení prognózy a — historicky — i k určování priorit kandidátů na transplantaci jater, i když skóre MELD jej při formálním přidělování štěpů do značné míry nahradilo, zatímco u lůžka se Child-Pugh dál široce používá.

Byla tato stránka užitečná?

Můžete vybrat až 3 reakce.

Komentáře

  • Buďte první, kdo přidá komentář.

Oblíbené kalkulačky

Všechny kalkulačky