Калькулятор балів Чайлд-П'ю

Введіть бали п'яти компонентів, щоб отримати бал та клас Чайлд-П'ю.

Як користуватися

  1. Введіть свої значення в поля вище.
  2. Натисніть «Обчислити», щоб одразу побачити результат.
  3. Скористайтеся кнопкою «Поділитися», щоб скопіювати посилання на результат.

Про цей калькулятор

Бал Чайлд-П'ю оцінює тяжкість хронічного захворювання печінки (цирозу) за п'ятьма клінічними показниками — загальним білірубіном, сироватковим альбуміном, INR (стандартизованим показником згортання крові), асцитом і печінковою енцефалопатією, — кожен з яких оцінюється від 1 до 3 балів. Цей калькулятор не перетворює лабораторні значення: ви вводите 1, 2 або 3 бали, які вже призначили кожному компоненту, а він їх підсумовує. Загальна сума (5–15) відповідає трьом класам: клас A (5–6) — добре компенсоване захворювання з добрим короткостроковим прогнозом; клас B (7–9) — значне порушення функції; та клас C (10–15) — декомпенсоване захворювання з несприятливим прогнозом.

Гепатологи та хірурги використовують його, щоб оцінити операційний ризик пацієнта з цирозом перед нетрансплантаційною операцією, спрогнозувати перебіг і — історично — допомогти розставити пріоритети серед кандидатів на трансплантацію печінки, хоча новіша шкала MELD значною мірою замінила Чайлд-П'ю для офіційного розподілу трансплантатів, а біля ліжка пацієнта його й надалі широко застосовують.

Чи була ця сторінка корисною?

Можна вибрати до 3 реакцій.

Коментарі

  • Залиште перший коментар.

Популярні калькулятори

Усі калькулятори