Calculadora de la puntuació Child-Pugh

Introdueix els punts dels cinc components per obtenir la puntuació i la classe Child-Pugh.

Com fer-ho servir

  1. Introdueix els teus valors als camps de dalt.
  2. Prem «Calcular» per veure el resultat a l'instant.
  3. Fes servir el botó «Comparteix» per copiar un enllaç al teu resultat.

Sobre aquesta calculadora

La puntuació de Child-Pugh gradua la gravetat de la malaltia hepàtica crònica (cirrosi) a partir de cinc mesures clíniques — bilirubina total, albúmina sèrica, INR (una mesura estandarditzada de la coagulació de la sang), ascites i encefalopatia hepàtica —, cadascuna puntuada de 1 a 3 punts. Aquesta calculadora no converteix valors de laboratori: introdueixes els 1, 2 o 3 punts que ja has assignat a cada component, i els suma. El total (5–15) es correspon amb tres classes: la classe A (5–6), malaltia ben compensada amb bon pronòstic a curt termini; la classe B (7–9), compromís funcional important; i la classe C (10–15), malaltia descompensada de mal pronòstic.

Els hepatòlegs i els cirurgians la fan servir per estimar el risc operatori d'un pacient cirròtic abans d'una cirurgia que no sigui un trasplantament, per valorar el pronòstic i — històricament — per ajudar a prioritzar els candidats a trasplantament de fetge, tot i que la puntuació MELD, més recent, ha substituït en gran part la de Child-Pugh per a l'assignació formal de trasplantaments mentre que continua utilitzant-se àmpliament al costat del llit.

T'ha estat útil?

Podeu triar fins a 3 reaccions.

Comentaris

  • Sigues el primer a comentar.

Calculadores populars

Totes les calculadores