Υπολογιστής Κλίμακας Child-Pugh

Εισαγάγετε τους πόντους των πέντε στοιχείων για την κλίμακα και την κατηγορία Child-Pugh.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  1. Εισαγάγετε τις τιμές σας στα παραπάνω πεδία.
  2. Πατήστε "Υπολογισμός" για να δείτε το αποτέλεσμα.
  3. Χρησιμοποιήστε το "Κοινοποίηση" για να στείλετε το αποτέλεσμά σας.

Σχετικά με αυτόν τον υπολογιστή

Το σκορ Child-Pugh διαβαθμίζει τη σοβαρότητα της χρόνιας ηπατικής νόσου (κίρρωσης) από πέντε κλινικά μεγέθη — ολική χολερυθρίνη, αλβουμίνη ορού, INR (ένα τυποποιημένο μέτρο της πήξης του αίματος), ασκίτη και ηπατική εγκεφαλοπάθεια — καθένα βαθμολογούμενο από 1 έως 3 βαθμούς. Αυτός ο υπολογιστής δεν μετατρέπει εργαστηριακές τιμές: εισαγάγετε τους 1, 2 ή 3 βαθμούς που έχετε ήδη αποδώσει σε κάθε συνιστώσα και εκείνος τους προσθέτει. Το σύνολο (5–15) αντιστοιχεί σε τρεις κατηγορίες: Κατηγορία A (5–6), καλά αντιρροπούμενη νόσος με καλή βραχυπρόθεσμη πρόγνωση· Κατηγορία B (7–9), σημαντική λειτουργική διαταραχή· και Κατηγορία C (10–15), νόσος σε απορρύθμιση με κακή πρόγνωση.

Οι ηπατολόγοι και οι χειρουργοί το χρησιμοποιούν για να εκτιμήσουν τον χειρουργικό κίνδυνο ενός κιρρωτικού ασθενούς πριν από μη μεταμοσχευτική επέμβαση, για να εκτιμήσουν την πρόγνωση και — ιστορικά — για να βοηθήσουν στην ιεράρχηση των υποψηφίων για μεταμόσχευση ήπατος, αν και το νεότερο σκορ MELD έχει αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το Child-Pugh για την επίσημη κατανομή μοσχευμάτων, ενώ παραμένει ευρέως σε χρήση δίπλα στο κρεβάτι του ασθενούς.

Σας φάνηκε χρήσιμο;

Μπορείτε να επιλέξετε έως 3 αντιδράσεις.

Σχόλια

  • Γράψτε το πρώτο σχόλιο.

Δημοφιλείς υπολογιστές

Όλοι οι υπολογιστές