Child-Pugh-score-beregner

Indtast point for de fem komponenter for at få Child-Pugh-scoren og -klassen.

Sådan bruges den

  1. Indtast dine værdier i felterne ovenfor.
  2. Tryk på "Beregn" for at se resultatet.
  3. Brug "Del" til at sende dit resultat.

Om denne beregner

Child-Pugh-scoren graderer sværhedsgraden af kronisk leversygdom (cirrose) ud fra fem kliniske mål — total bilirubin, serumalbumin, INR (et standardiseret mål for blodets evne til at størkne), ascites og hepatisk encefalopati — hver scoret med 1 til 3 point. Denne beregner omregner ikke laboratorieværdier: du indtaster de 1, 2 eller 3 point, du allerede har givet hver komponent, og den lægger dem sammen. Totalen (5–15) svarer til tre klasser: Klasse A (5–6), velkompenseret sygdom med god kortsigtet prognose; Klasse B (7–9), betydelig funktionel svækkelse; og Klasse C (10–15), dekompenseret sygdom med dårlig prognose.

Hepatologer og kirurger bruger den til at estimere en cirrosepatients operationsrisiko før ikke-transplantationskirurgi, til at vurdere prognosen og — historisk — til at hjælpe med at prioritere kandidater til levertransplantation, selv om den nyere MELD-score i vidt omfang har erstattet Child-Pugh til formel fordeling af transplantater, mens den stadig er udbredt ved sengekanten.

Var dette nyttigt?

Du kan vælge op til 3 reaktioner.

Kommentarer

  • Skriv den første kommentar.

Populære beregnere

Alle beregnere