Калькулятар балу Child-Pugh

Увядзіце балы пяці кампанентаў, каб атрымаць бал і клас Child-Pugh.

Як карыстацца

  1. Увядзіце свае значэнні ў палі вышэй.
  2. Націсніце "Разлічыць", каб убачыць вынік.
  3. Скарыстайцеся кнопкай "Падзяліцца", каб адправіць вынік.

Пра гэты калькулятар

Бал Child-Pugh ацэньвае цяжар хранічнага захворвання печані (цырозу) па пяці клінічных паказчыках — агульны білірубін, альбумін сыроваткі, INR (стандартызаваная мера згортвання крыві), асцыт і печаначная энцэфалапатыя, — кожны з якіх ацэньваецца ў 1–3 балы. Гэты калькулятар не пераводзіць лабараторныя значэнні: вы ўводзіце 1, 2 або 3 балы, якія ўжо прысвоілі кожнаму кампаненту, а ён іх складвае. Агульны бал (5–15) адпавядае трох класам: клас A (5–6) — добра кампенсаваная хвароба з добрым кароткатэрміновым прагнозам; клас B (7–9) — значнае функцыянальнае парушэнне; і клас C (10–15) — дэкампенсаваная хвароба з дрэнным прагнозам.

Гепатолагі і хірургі выкарыстоўваюць яго, каб ацаніць аперацыйную рызыку пацыента з цырозам перад нетрансплантацыйнай аперацыяй, ацаніць прагноз і — гістарычна — дапамагчы ранжыраваць кандыдатаў на трансплантацыю печані, хоць новы бал MELD у асноўным замяніў Child-Pugh для афіцыйнага размеркавання трансплантатаў, а ў ложка хворага Child-Pugh па-ранейшаму шырока ўжываецца.

Ці была гэтая старонка карыснай?

Можна выбраць да 3 рэакцый.

Каментарыі

  • Будзьце першым, хто пакіне каментарый.

Папулярныя калькулятары

Усе калькулятары