Calculadora de puntuación DIPSS de mielofibrose

Introduce os valores clínicos para calcular os puntos DIPSS e o grupo de risco.

Como usalo

  1. Introduce os teus valores nos campos de arriba.
  2. Preme «Calcular» para ver o resultado ao instante.
  3. Usa o botón «Compartir» para copiar unha ligazón ao teu resultado.

Sobre esta calculadora

O sistema dinámico de puntuación prognóstica internacional (DIPSS) asigna puntos por cinco factores na mielofibrose primaria: idade superior a 65 anos (1 punto), reconto de glóbulos brancos superior a 25×10⁹/L (1 punto), hemoglobina inferior a 10 g/dL (2 puntos), blastos circulantes no sangue do 1% ou máis (1 punto) e presenza de síntomas constitucionais como febre, perda de peso ou suores nocturnos (1 punto). A puntuación total clasifica os pacientes en catro grupos de risco — baixo, intermedio-1, intermedio-2 e alto —, cada un cunha supervivencia mediana prevista diferente.

Os hematólogos e os oncólogos usan a puntuación DIPSS para estimar o prognóstico en calquera momento da evolución da enfermidade (a diferenza do IPSS orixinal, que só está validado no momento do diagnóstico) e para orientar decisións como o momento do transplante alóxeno de células nai, o único tratamento actualmente curativo da mielofibrose.

Foi útil?

Podes escoller ata 3 reaccións.

Comentarios

  • Sé o primeiro en comentar.

Calculadoras populares

Todas as calculadoras