Beregner for DIPSS-score ved myelofibrose

Indtast de kliniske værdier for at beregne DIPSS-point og risikogruppe.

Sådan bruges den

  1. Indtast dine værdier i felterne ovenfor.
  2. Tryk på "Beregn" for at se resultatet.
  3. Brug "Del" til at sende dit resultat.

Om denne beregner

Det dynamiske internationale prognostiske scoringssystem (DIPSS, Dynamic International Prognostic Scoring System) tildeler point for fem faktorer ved primær myelofibrose: alder over 65 (1 point), leukocyttal over 25×10⁹/L (1 point), hæmoglobin under 10 g/dL (2 point), cirkulerende blaster i blodet på 1% eller mere (1 point) og forekomst af konstitutionelle symptomer som feber, vægttab eller nattesved (1 point). Den samlede score sorterer patienterne i fire risikogrupper — lav, intermediær-1, intermediær-2 og høj — hver med en forskellig forudsagt median overlevelse.

Hæmatologer og onkologer bruger DIPSS-scoren til at estimere prognosen på ethvert tidspunkt i sygdomsforløbet (i modsætning til den oprindelige IPSS, som kun er valideret ved diagnosen) og til at vejlede beslutninger som tidspunktet for allogen stamcelletransplantation, den eneste aktuelt helbredende behandling af myelofibrose.

Var dette nyttigt?

Du kan vælge op til 3 reaktioner.

Kommentarer

  • Skriv den første kommentar.

Populære beregnere

Alle beregnere