DIPSS-myelofibrose score kalkulator

Skriv inn de kliniske verdiene for å beregne DIPSS-poengene og risikogruppen.

Slik bruker du den

  1. Skriv inn de nødvendige verdiene i feltene.
  2. Klikk på «Beregn» for å se resultatet.
  3. Kopier eller del resultatet med «Del»-knappen.

Om denne kalkulatoren

Det dynamiske internasjonale prognostiske skåringssystemet (DIPSS) gir poeng for fem faktorer ved primær myelofibrose: alder over 65 år (1 poeng), antall hvite blodceller over 25×10⁹/L (1 poeng), hemoglobin under 10 g/dL (2 poeng), sirkulerende blaster i blodet på 1% eller mer (1 poeng) og forekomst av konstitusjonelle symptomer som feber, vekttap eller nattesvette (1 poeng). Totalskåren plasserer pasientene i fire risikogrupper — lav, intermediær-1, intermediær-2 og høy — hver med en egen forventet median overlevelse.

Hematologer og onkologer bruker DIPSS-skåren til å anslå prognosen på ethvert tidspunkt i sykdomsforløpet (i motsetning til den opprinnelige IPSS, som bare er validert ved diagnose) og til å støtte beslutninger som tidspunktet for allogen stamcelletransplantasjon, den eneste behandlingen som i dag kan kurere myelofibrose.

Var dette nyttig?

Du kan velge opptil 3 reaksjoner.

Kommentarer

  • Bli den første til å kommentere.

Populære kalkulatorer

Alle kalkulatorer