DIPSS mielofibrózis pontszám kalkulátor

Adja meg a klinikai értékeket a DIPSS pontok és a kockázati csoport kiszámításához.

Hogyan használja

  1. Adja meg az értékeit a fenti mezőkben.
  2. Nyomja meg a Számítás gombot, hogy azonnal lássa az eredményt.
  3. A Megosztás gombbal másolhatja ki az eredményéhez vezető hivatkozást.

Erről a kalkulátorról

A Dinamikus Nemzetközi Prognosztikai Pontozási Rendszer (DIPSS) a primer mielofibrózis öt tényezőjére ad pontokat: 65 év feletti életkor (1 pont), 25×10⁹/L feletti fehérvérsejtszám (1 pont), 10 g/dL alatti hemoglobin (2 pont), a keringő vérben 1% vagy annál több blaszt (1 pont), valamint konstitúciós tünetek, például láz, fogyás vagy éjszakai izzadás jelenléte (1 pont). Az összpontszám a betegeket négy kockázati csoportba sorolja – alacsony, közepes-1, közepes-2 és magas –, amelyek mindegyikéhez eltérő előre jelzett medián túlélés tartozik.

A hematológusok és az onkológusok a DIPSS-pontszámmal becsülik a prognózist a betegség lefolyásának bármely pontján (az eredeti IPSS-sel ellentétben, amely csak a diagnóziskor validált), és ezzel támogatják az olyan döntéseket, mint az allogén őssejt-átültetés időzítése, amely a mielofibrózis egyetlen jelenleg gyógyító kezelése.

Hasznos volt ez az oldal?

Legfeljebb 3 reakciót választhat.

Hozzászólások

  • Írja meg az első hozzászólást.

Népszerű kalkulátorok

Összes kalkulátor