Υπολογιστής Σκορ DIPSS Μυελοΐνωσης

Εισαγάγετε τις κλινικές τιμές για να υπολογίσετε τους πόντους DIPSS και την ομάδα κινδύνου.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  1. Εισαγάγετε τις τιμές σας στα παραπάνω πεδία.
  2. Πατήστε "Υπολογισμός" για να δείτε το αποτέλεσμα.
  3. Χρησιμοποιήστε το "Κοινοποίηση" για να στείλετε το αποτέλεσμά σας.

Σχετικά με αυτόν τον υπολογιστή

Το Δυναμικό Διεθνές Προγνωστικό Σύστημα Βαθμολόγησης (DIPSS) αποδίδει πόντους για πέντε παράγοντες στην πρωτοπαθή μυελοΐνωση: ηλικία άνω των 65 ετών (1 πόντος), αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων άνω των 25×10⁹/L (1 πόντος), αιμοσφαιρίνη κάτω από 10 g/dL (2 πόντοι), κυκλοφορούντα βλαστικά κύτταρα στο αίμα 1% ή περισσότερα (1 πόντος) και παρουσία συστηματικών συμπτωμάτων όπως πυρετός, απώλεια βάρους ή νυχτερινοί ιδρώτες (1 πόντος). Η συνολική βαθμολογία κατατάσσει τους ασθενείς σε τέσσερις ομάδες κινδύνου — χαμηλή, ενδιάμεση-1, ενδιάμεση-2 και υψηλή — καθεμία με διακριτή προβλεπόμενη διάμεση επιβίωση.

Οι αιματολόγοι και οι ογκολόγοι χρησιμοποιούν τη βαθμολογία DIPSS για να εκτιμήσουν την πρόγνωση σε οποιοδήποτε σημείο της πορείας της νόσου (σε αντίθεση με το αρχικό IPSS, που είναι επικυρωμένο μόνο κατά τη διάγνωση) και για να καθοδηγήσουν αποφάσεις όπως ο χρόνος της αλλογενούς μεταμόσχευσης αρχέγονων κυττάρων, της μόνης θεραπείας που προς το παρόν οδηγεί σε ίαση της μυελοΐνωσης.

Σας φάνηκε χρήσιμο;

Μπορείτε να επιλέξετε έως 3 αντιδράσεις.

Σχόλια

  • Γράψτε το πρώτο σχόλιο.

Δημοφιλείς υπολογιστές

Όλοι οι υπολογιστές