DIPSS müelofibroosi skoori kalkulaator

Sisesta kliinilised väärtused, et arvutada DIPSS punktid ja riskirühm.

Kuidas kasutada

  1. Sisestage oma väärtused ülaltoodud väljadele.
  2. Tulemuse nägemiseks klõpsake "Arvuta".
  3. Tulemuse saatmiseks kasutage nuppu "Jaga".

Selle kalkulaatori kohta

Dünaamiline rahvusvaheline prognostiline skoorimissüsteem (Dynamic International Prognostic Scoring System, DIPSS) annab primaarse müelofibroosi puhul punkte viiele teguri eest: vanus üle 65 aasta (1 punkt), valgevereliblede arv üle 25×10⁹/L (1 punkt), hemoglobiin alla 10 g/dL (2 punkti), vereringes olevad blastid 1% või rohkem (1 punkt) ning üldsümptomite, nagu palavik, kaalulangus või öine higistamine, olemasolu (1 punkt). Koguskoor jaotab patsiendid nelja riskirühma — madal, keskmine-1, keskmine-2 ja kõrge — millest igaühel on oma ennustatud mediaanne elulemus.

Hematoloogid ja onkoloogid kasutavad DIPSS-skoori prognoosi hindamiseks haiguse kulgemise mis tahes hetkel (erinevalt algsest IPSS-ist, mis on valideeritud ainult diagnoosimisel) ning selliste otsuste suunamiseks nagu allogeense tüvirakkude siirdamise ajastus, mis on müelofibroosi ainus praegu ravivõimeline ravi.

Kas see oli kasulik?

Saate valida kuni 3 reaktsiooni.

Kommentaarid

  • Ole esimene, kes kommenteerib.

Populaarsed kalkulaatorid

Kõik kalkulaatorid