DIPSS миелофиброз баллы калькулятору

DIPSS баллдарын жана тобокелдик тобун эсептөө үчүн клиникалык маанилерди киргизиңиз.

Кантип колдонуу керек

  1. Жогорудагы талааларга маанилериңизди киргизиңиз.
  2. Натыйжаны заматта көрүү үчүн Эсептөө баскычын басыңыз.
  3. Натыйжаңыздын шилтемесин көчүрүү үчүн Бөлүшүү баскычын колдонуңуз.

Бул калькулятор жөнүндө

Динамикалык эл аралык прогноздук баллдоо системасы (DIPSS) баштапкы миелофиброздо беш фактор үчүн упай берет: 65 жаштан улуу курак (1 упай), лейкоциттердин саны 25×10⁹/L ашса (1 упай), гемоглобин 10 g/dL төмөн болсо (2 упай), айлануучу кандагы бласттар 1% же андан көп болсо (1 упай) жана ысытма, салмак жоготуу же түнкү тердөө сыяктуу конституциялык симптомдор болсо (1 упай). Жалпы балл бейтаптарды төрт тобокелдик тобуна бөлөт — төмөн, орто-1, орто-2 жана жогору — алардын ар биринин болжолдонгон орточо жашоо узактыгы ар башка.

Гематологдор жана онкологдор DIPSS баллын оору жүрүшүнүн каалаган учурунда божомолду баалоо үчүн (баштапкы IPSS системасынан айырмаланып, ал диагноз коюлган учурда гана тастыкталган) жана аллогендик өзөк клеткаларды трансплантациялоонун — миелофиброздун азыркы учурда жалгыз айыктыруучу дарылоосунун — убактысы сыяктуу чечимдерди кабыл алууга жетекчилик кылуу үчүн колдонушат.

Бул пайдалуу болдубу?

3 реакцияга чейин тандай аласыз.

Пикирлер

  • Биринчи пикирди сиз жазыңыз.

Популярдуу калькуляторлор

Бардык калькуляторлор