DIPSS миелофиброз балы калькуляторы

DIPSS баллдары мен қауіп тобын есептеу үшін клиникалық мәндерді енгізіңіз.

Қалай қолдану керек

  1. Жоғарыдағы өрістерге мәндеріңізді енгізіңіз.
  2. Нәтижені бірден көру үшін Есептеу түймесін басыңыз.
  3. Нәтижеге сілтемені көшіру үшін Бөлісу түймесін пайдаланыңыз.

Осы калькулятор туралы

Динамикалық халықаралық болжамдық баллдау жүйесі (DIPSS) алғашқы миелофиброздағы бес фактор үшін ұпай береді: 65 жастан асу (1 ұпай), лейкоцит саны 25×10⁹/L-ден жоғары (1 ұпай), гемоглобин 10 g/dL-ден төмен (2 ұпай), айналымдағы қандағы бласттар 1% немесе одан көп (1 ұпай) және қызба, салмақ жоғалту немесе түнгі тершеңдік сияқты конституциялық симптомдардың болуы (1 ұпай). Жалпы балл науқастарды төрт қауіп тобына бөледі — төмен, аралық-1, аралық-2 және жоғары — әрқайсысының өз болжамды медианалық өмір сүру ұзақтығы бар.

Гематологтар мен онкологтар DIPSS балын ауру барысының кез келген сәтінде болжамды бағалау үшін (түпнұсқа IPSS-ден айырмашылығы, ол тек диагноз қою кезінде тексерілген) және аллогендік бағаналы жасушаларды трансплантациялау уақыты сияқты шешімдерге бағыт беру үшін пайдаланады, бұл миелофиброзды қазіргі уақытта емдейтін жалғыз ем.

Бұл пайдалы болды ма?

3 реакцияға дейін таңдай аласыз.

Пікірлер

  • Алғашқы пікірді сіз жазыңыз.

Танымал калькуляторлар

Барлық калькуляторлар