Калькулятар балу DIPSS пры міелафіброзе

Увядзіце клінічныя значэнні, каб вылічыць балы DIPSS і групу рызыкі.

Як карыстацца

  1. Увядзіце свае значэнні ў палі вышэй.
  2. Націсніце "Разлічыць", каб убачыць вынік.
  3. Скарыстайцеся кнопкай "Падзяліцца", каб адправіць вынік.

Пра гэты калькулятар

Дынамічная міжнародная сістэма прагнастычных балаў (DIPSS) прысвойвае балы за пяць фактараў пры першасным міелафіброзе: узрост старэйшы за 65 гадоў (1 бал), колькасць лейкацытаў больш за 25×10⁹/L (1 бал), гемаглабін ніжэй за 10 g/dL (2 балы), цыркулюючыя ў крыві бласты 1% і больш (1 бал) і наяўнасць канстытуцыйных сімптомаў, такіх як гарачка, страта вагі ці начныя поты (1 бал). Агульны бал размяркоўвае пацыентаў у чатыры групы рызыкі — нізкую, прамежкавую-1, прамежкавую-2 і высокую — кожная з асобным прагназаваным медыянным часам выжывання.

Гематолагі і анколагі выкарыстоўваюць бал DIPSS, каб ацаніць прагноз у любы момант ходу хваробы (у адрозненне ад зыходнага IPSS, які валідаваны толькі на момант дыягностыкі) і каб кіраваць рашэннямі, напрыклад аб часе алагеннай перасадкі стваловых клетак — адзінага на сённяшні дзень метаду лячэння, які вылечвае міелафіброз.

Ці была гэтая старонка карыснай?

Можна выбраць да 3 рэакцый.

Каментарыі

  • Будзьце першым, хто пакіне каментарый.

Папулярныя калькулятары

Усе калькулятары