Kalkylator för DIPSS-poäng vid myelofibros

Ange de kliniska värdena för att beräkna DIPSS-poängen och riskgruppen.

Så här använder du

  1. Ange dina värden i fälten ovan.
  2. Tryck på Beräkna för att se resultatet direkt.
  3. Använd Dela-knappen för att kopiera en länk till ditt resultat.

Om denna kalkylator

Det dynamiska internationella prognostiska poängsystemet (DIPSS) ger poäng för fem faktorer vid primär myelofibros: ålder över 65 (1 poäng), antal vita blodkroppar över 25×10⁹/L (1 poäng), hemoglobin under 10 g/dL (2 poäng), cirkulerande blaster i blodet på 1 % eller mer (1 poäng) samt förekomst av konstitutionella symtom som feber, viktnedgång eller nattsvettningar (1 poäng). Totalpoängen sorterar patienterna i fyra riskgrupper — låg, intermediär-1, intermediär-2 och hög — var och en med en egen förväntad mediantid för överlevnad.

Hematologer och onkologer använder DIPSS-poängen för att uppskatta prognosen vid vilken tidpunkt som helst under sjukdomsförloppet (till skillnad från den ursprungliga IPSS, som bara är validerad vid diagnos) och som stöd för beslut som tidpunkten för allogen stamcellstransplantation, den enda för närvarande botande behandlingen av myelofibros.

Var det här till hjälp?

Du kan välja upp till 3 reaktioner.

Kommentarer

  • Bli först med att kommentera.

Populära kalkylatorer

Alla räknare