Калкулатор DIPSS скора за мијелофиброзу

Унесите клиничке вредности да бисте израчунали DIPSS поене и групу ризика.

Како се користи

  1. Унесите потребне вредности у поља.
  2. Кликните на „Израчунај“ да бисте видели резултат.
  3. Копирајте или поделите резултат дугметом „Подели“.

О овом калкулатору

Динамички међународни прогностички скоринг систем (DIPSS) додељује бодове за пет фактора код примарне мијелофиброзе: узраст преко 65 година (1 бод), број белих крвних зрнаца преко 25×10⁹/L (1 бод), хемоглобин испод 10 g/dL (2 бода), циркулишући бласти у крви од 1% или више (1 бод) и присуство конституционих симптома као што су повишена температура, губитак тежине или ноћно знојење (1 бод). Укупан скор разврстава пацијенте у четири групе ризика — ниску, средњу-1, средњу-2 и високу — свака са посебним предвиђеним медијаним преживљавањем.

Хематолози и онколози користе DIPSS скор да процене прогнозу у било ком тренутку тока болести (за разлику од првобитног IPSS, који је валидиран само при постављању дијагнозе) и да усмере одлуке као што је време алогене трансплантације матичних ћелија, јединог тренутно куративног лечења мијелофиброзе.

Да ли вам је ово било корисно?

Можете изабрати до 3 реакције.

Коментари

  • Будите први који ће коментарисати.

Популарни калкулатори

Сви калкулатори