Υπολογιστής HEART Score για Θωρακικό Άλγος

Βαθμολογήστε κάθε στοιχείο HEART για να εκτιμήσετε τον κίνδυνο MACE.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  1. Εισαγάγετε τις τιμές σας στα παραπάνω πεδία.
  2. Πατήστε "Υπολογισμός" για να δείτε το αποτέλεσμα.
  3. Χρησιμοποιήστε το "Κοινοποίηση" για να στείλετε το αποτέλεσμά σας.

Σχετικά με αυτόν τον υπολογιστή

Το HEART score αθροίζει πέντε συνιστώσες, καθεμία βαθμολογημένη με 0-2 βαθμούς: History (πόσο ύποπτη είναι η περιγραφή των συμπτωμάτων), ευρήματα ECG, Age (ηλικία), Risk factors (παράγοντες κινδύνου, όπως διαβήτης, κάπνισμα, οικογενειακό ιστορικό) και αρχικό επίπεδο Troponin (τροπονίνης), δίνοντας ένα σύνολο από 0 έως 10 που αντιστοιχεί σε χαμηλό (0-3), μέτριο (4-6) ή υψηλό (7-10) κίνδυνο μείζονος ανεπιθύμητου καρδιακού συμβάντος (MACE) εντός 6 εβδομάδων.

Γιατροί και νοσηλευτές των τμημάτων επειγόντων περιστατικών χρησιμοποιούν το HEART score για να διαστρωματώνουν τον κίνδυνο των ασθενών που προσέρχονται με θωρακικό άλγος, βοηθώντας να αποφασιστεί αν ένας ασθενής χαμηλού κινδύνου μπορεί να πάρει εξιτήριο με ασφάλεια και εξωνοσοκομειακή παρακολούθηση ή αν ένας ασθενής μέτριου προς υψηλού κινδύνου χρειάζεται εισαγωγή, περαιτέρω καρδιολογικό έλεγχο ή άμεση παρέμβαση.

Σας φάνηκε χρήσιμο;

Μπορείτε να επιλέξετε έως 3 αντιδράσεις.

Σχόλια

  • Γράψτε το πρώτο σχόλιο.

Δημοφιλείς υπολογιστές

Όλοι οι υπολογιστές