Calculator scor HEART pentru durere toracică

Punctează fiecare componentă HEART pentru a estima riscul MACE.

Cum se folosește

  1. Introduceți valorile necesare în câmpuri.
  2. Apăsați „Calculează” pentru a vedea rezultatul.
  3. Copiați sau distribuiți rezultatul cu butonul „Distribuie”.

Despre acest calculator

Scorul HEART însumează cinci componente, fiecare notată cu 0–2 puncte: H (History — istoricul, cât de suspectă este descrierea simptomului), E (ECG — constatările ECG), A (Age — vârsta), R (Risk factors — factorii de risc, precum diabetul, fumatul, istoricul familial) și T (Troponin — nivelul inițial al troponinei), dând un total de la 0 la 10 care corespunde unui risc scăzut (0–3), moderat (4–6) sau ridicat (7–10) de eveniment cardiac advers major (MACE) în decurs de 6 săptămâni.

Medicii și asistenții medicali din departamentele de urgență folosesc scorul HEART pentru stratificarea riscului la pacienții care se prezintă cu durere toracică, ajutând la decizia dacă un pacient cu risc scăzut poate fi externat în siguranță cu urmărire ambulatorie sau dacă un pacient cu risc moderat spre ridicat necesită internare, investigații cardiace suplimentare sau intervenție imediată.

A fost util?

Puteți alege până la 3 reacții.

Comentarii

  • Fii primul care comentează.

Calculatoare populare

Toate calculatoarele