Көкүрөк ооруусу үчүн HEART баллынын калькулятору

MACE тобокелин болжолдоо үчүн ар бир HEART компонентине балл коюңуз.

Кантип колдонуу керек

  1. Жогорудагы талааларга маанилериңизди киргизиңиз.
  2. Натыйжаны заматта көрүү үчүн Эсептөө баскычын басыңыз.
  3. Натыйжаңыздын шилтемесин көчүрүү үчүн Бөлүшүү баскычын колдонуңуз.

Бул калькулятор жөнүндө

HEART упайы беш компонентти кошот, ар бири 0-2 упай менен бааланат: H (анамнез — симптомдун сүрөттөлүшү канчалык шектүү), E (ЭКГ табылгалары), A (жаш), R (тобокелдик факторлору, мисалы кант диабети, тамеки чегүү, үй-бүлөлүк анамнез) жана баштапкы T (тропонин деңгээли), жалпысынан 0дөн 10го чейинки сумма берет, ал 6 жумада жүрөктүн олуттуу терс окуясынын (MACE) төмөн (0-3), орточо (4-6) же жогору (7-10) тобокелдигине туура келет.

Тез жардам бөлүмүнүн дарыгерлери менен медайымдары көкүрөк оорусу менен кайрылган бейтаптарды тобокелдик боюнча катмарлоо үчүн HEART упайын колдонушат, ал төмөн тобокелдүү бейтапты амбулатордук көзөмөл менен коопсуз чыгарууга болобу же орточодон жогору тобокелдүү бейтапка госпитализация, жүрөктү кошумча текшерүү же шашылыш кийлигишүү керекпи, ошону чечүүгө жардам берет.

Бул пайдалуу болдубу?

3 реакцияга чейин тандай аласыз.

Пикирлер

  • Биринчи пикирди сиз жазыңыз.

Популярдуу калькуляторлор

Бардык калькуляторлор