Калькулятар шкалы Khorana VTE

Увядзіце лакалізацыю раку, паказчыкі крыві і BMI, каб вылічыць адзнаку Khorana VTE.

Як карыстацца

  1. Увядзіце свае значэнні ў палі вышэй.
  2. Націсніце "Разлічыць", каб убачыць вынік.
  3. Скарыстайцеся кнопкай "Падзяліцца", каб адправіць вынік.

Пра гэты калькулятар

Адзнака Khorana складаецца з пяці фактараў рызыкі: лакалізацыя раку (2 балы для лакалізацый вельмі высокай рызыкі, такіх як страўнік або падстраўнікавая залоза, 1 бал для лакалізацый высокай рызыкі, такіх як рак лёгкіх, лімфома, гінекалагічны рак, рак мачавога пузыра або яечка), колькасць трамбацытаў да хіміятэрапіі ≥ 350×10⁹/L (1 бал), гемаглабін < 10 g/dL або прыём прэпаратаў, якія стымулююць эрытрапаэз (1 бал), колькасць лейкацытаў > 11×10⁹/L (1 бал) і BMI ≥ 35 kg/m² (1 бал) — агульная адзнака 3 і вышэй адносіць пацыента да групы высокай рызыкі венознай тромбаэмбаліі (VTE).

Анколагі і гематолагі выкарыстоўваюць гэтую праверанную адзнаку перад пачаткам амбулаторнай хіміятэрапіі, каб вырашыць, ці апраўдвае рызыка згусання крыві прафілактычную антыкаагулянтную тэрапію, кіруючыся рэкамендацыямі, пабудаванымі наўпрост вакол гэтай сістэмы ацэнкі, ад такіх груп, як ASCO і NCCN.

Ці была гэтая старонка карыснай?

Можна выбраць да 3 рэакцый.

Каментарыі

  • Будзьце першым, хто пакіне каментарый.

Папулярныя калькулятары

Усе калькулятары