Υπολογισμός Σκορ Khorana VTE

Εισαγάγετε την εντόπιση του καρκίνου, τις αιματολογικές μετρήσεις και τον ΔΜΣ για να υπολογίσετε το σκορ Khorana VTE.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  1. Εισαγάγετε τις τιμές σας στα παραπάνω πεδία.
  2. Πατήστε "Υπολογισμός" για να δείτε το αποτέλεσμα.
  3. Χρησιμοποιήστε το "Κοινοποίηση" για να στείλετε το αποτέλεσμά σας.

Σχετικά με αυτόν τον υπολογιστή

Το σκορ Khorana αθροίζει πέντε παράγοντες κινδύνου: εντόπιση του καρκίνου (2 πόντοι για εντοπίσεις πολύ υψηλού κινδύνου όπως το στομάχι ή το πάγκρεας, 1 πόντος για εντοπίσεις υψηλού κινδύνου όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, το λέμφωμα, οι γυναικολογικοί καρκίνοι, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης ή των όρχεων), αριθμός αιμοπεταλίων πριν από τη χημειοθεραπεία ≥ 350×10⁹/L (1 πόντος), αιμοσφαιρίνη < 10 g/dL ή χρήση παραγόντων διέγερσης της ερυθροποίησης (1 πόντος), αριθμός λευκοκυττάρων > 11×10⁹/L (1 πόντος) και ΔΜΣ ≥ 35 kg/m² (1 πόντος) — ένα συνολικό σκορ 3 ή υψηλότερο προσδιορίζει έναν ασθενή ως υψηλού κινδύνου για φλεβική θρομβοεμβολή (VTE).

Οι ογκολόγοι και οι αιματολόγοι χρησιμοποιούν αυτό το επικυρωμένο σκορ πριν από την έναρξη εξωτερικής χημειοθεραπείας για να αποφασίσουν αν ο κίνδυνος θρόμβωσης του ασθενούς δικαιολογεί προφυλακτική αντιπηκτική αγωγή, ακολουθώντας οδηγίες που βασίζονται απευθείας σε αυτό το σύστημα βαθμολόγησης από ομάδες όπως η ASCO και το NCCN.

Σας φάνηκε χρήσιμο;

Μπορείτε να επιλέξετε έως 3 αντιδράσεις.

Σχόλια

  • Γράψτε το πρώτο σχόλιο.

Δημοφιλείς υπολογιστές

Όλοι οι υπολογιστές