Хорана VTE ұпайы калькуляторы

Хорана VTE ұпайын есептеу үшін ісік орналасуын, қан көрсеткіштерін және BMI енгізіңіз.

Қалай қолдану керек

  1. Жоғарыдағы өрістерге мәндеріңізді енгізіңіз.
  2. Нәтижені бірден көру үшін Есептеу түймесін басыңыз.
  3. Нәтижеге сілтемені көшіру үшін Бөлісу түймесін пайдаланыңыз.

Осы калькулятор туралы

Хорана ұпайы бес тәуекел факторын қосады: ісіктің орналасуы (асқазан немесе ұйқы безі сияқты өте жоғары қауіпті орналасулар үшін 2 ұпай, өкпе, лимфома, гинекологиялық, қуық немесе аталық без обыры сияқты жоғары қауіпті орналасулар үшін 1 ұпай), химиотерапияға дейінгі тромбоцит саны ≥ 350×10⁹/L (1 ұпай), гемоглобин < 10 g/dL немесе эритропоэзді ынталандыратын препараттарды қолдану (1 ұпай), лейкоцит саны > 11×10⁹/L (1 ұпай) және BMI ≥ 35 kg/m² (1 ұпай) — жалпы ұпай 3 немесе одан жоғары болса, науқас веналық тромбоэмболияның (VTE) жоғары қаупінде деп анықталады.

Онкологтар мен гематологтар бұл тексерілген ұпайды амбулаториялық химиотерапия бастамас бұрын науқастың ұюы қаупі профилактикалық антикоагуляцияны ақтайтынын шешу үшін пайдаланады, бұл ASCO және NCCN сияқты топтардың дәл осы ұпай жүйесіне негізделген нұсқауларына сәйкес.

Бұл пайдалы болды ма?

3 реакцияға дейін таңдай аласыз.

Пікірлер

  • Алғашқы пікірді сіз жазыңыз.

Танымал калькуляторлар

Барлық калькуляторлар