FOUR Score'i Koomaskaala Kalkulaator

Hinda kõiki nelja komponenti 0-st 4-ni, et saada kogu FOUR Score.

Kuidas kasutada

  1. Sisestage oma väärtused ülaltoodud väljadele.
  2. Tulemuse nägemiseks klõpsake "Arvuta".
  3. Tulemuse saatmiseks kasutage nuppu "Jaga".

Selle kalkulaatori kohta

FOUR Score (Full Outline of UnResponsiveness) on neuroloogiline teadvuse skaala, mis on välja töötatud raskelt kahjustatud patsientide hindamiseks täpsemalt kui Glasgow koomaskaala, eriti kui patsient on intubeeritud ja ei saa verbaalselt reageerida. See hindab nelja komponenti — silmade reaktsioon, motoorne reaktsioon, ajutüve refleksid ja hingamismuster —, igaüht 0-st kuni 4-ni, kokku 0 kuni 16.

Kuna see hõlmab otse ajutüve reflekse (pupilli-, sarvkesta-, köhaerefleks) ja hingamisaparaadi seisundit, suudab FOUR Score eristada selliseid seisundeid nagu lukustatud inimese sündroom või ajusurma mustrid, mida verbaalsest vastusest sõltuv skaala ei märkaks. Neuroloogid, neurokirurgid ja neuro-intensiivravi õed kasutavad seda korduvalt voodi ääres koomas või kriitilises seisundis patsiendi kulgemise jälgimiseks ja halvenemise varajaseks avastamiseks.

Kas see oli kasulik?

Saate valida kuni 3 reaktsiooni.

Kommentaarid

  • Ole esimene, kes kommenteerib.

Populaarsed kalkulaatorid

Kõik kalkulaatorid