CAT COPD бағалау калькуляторы

Жалпы CAT баллыңызды алу үшін сегіз тармақтың әрқайсысын 0-ден 5-ке дейін бағалаңыз.

Қалай қолдану керек

  1. Жоғарыдағы өрістерге мәндеріңізді енгізіңіз.
  2. Нәтижені бірден көру үшін Есептеу түймесін басыңыз.
  3. Нәтижеге сілтемені көшіру үшін Бөлісу түймесін пайдаланыңыз.

Осы калькулятор туралы

COPD бағалау тесті (CAT) — науқас өзі толтыратын сегіз тармақты сауалнама: жөтел, мокрота, кеудедегі қысылу, күш түскендегі ентігу, белсенділіктің шектелуі, үйден шығуға сенімділік, ұйқы және қуат қамтылады — әрқайсысы 0-ден 5-ке дейін бағаланады, жалпы қосынды 0-ден 40-қа дейін. Жалпы көрсеткіш жоғары болған сайын COPD науқастың күнделікті өміріне көбірек әсер етеді, ол тек өкпе функциясы көрсеткіштеріне тәуелсіз.

Бұл калькулятор сегіз тармақтың баллдарын қосып, жалпы қосындыны 40-тан көрсетеді; ол әсер деңгейін тағайындамайды. Жарияланған CAT нұсқауларында жалпы баллдар төмен (10-нан аз), орташа (10–20), жоғары (21–30) және өте жоғары (30-дан артық) әсер деп топтастырылады, ал бұл балл GOLD нұсқаулықтары COPD ауырлығын жіктеу және емді бағыттау үшін спирометриямен және өршу тарихымен қатар қолданатын көрсеткіштердің бірі. Пульмонологтар, тыныс алу терапевттері және алғашқы буын дәрігерлері науқастың симптом жүктемесі уақыт өте жақсарып жатқанын не нашарлап жатқанын қадағалау үшін CAT-ты бақылау қабылдауларында қайталайды.

Бұл пайдалы болды ма?

3 реакцияға дейін таңдай аласыз.

Пікірлер

  • Алғашқы пікірді сіз жазыңыз.

Танымал калькуляторлар

Барлық калькуляторлар