CAT COPD értékelő kalkulátor

Értékelje a nyolc tétel mindegyikét 0-tól 5-ig az összesített CAT pontszámhoz.

Hogyan használja

  1. Adja meg az értékeit a fenti mezőkben.
  2. Nyomja meg a Számítás gombot, hogy azonnal lássa az eredményt.
  3. A Megosztás gombbal másolhatja ki az eredményéhez vezető hivatkozást.

Erről a kalkulátorról

A COPD-értékelő teszt (CAT) nyolctételes, a beteg által kitöltött kérdőív, amely a köhögést, a köpetet, a mellkasi szorító érzést, a terheléskor jelentkező nehézlégzést, a tevékenységek korlátozottságát, az otthonról való kimozdulás magabiztosságát, az alvást és az energiaszintet érinti – mindegyik 0-tól 5-ig pontozva, így az összpontszám 0 és 40 között lehet. A magasabb összpontszám azt jelenti, hogy a COPD nagyobb hatással van a beteg mindennapi életére, a tüdőfunkciós értékektől függetlenül.

Ez a kalkulátor összeadja a nyolc tétel pontszámát, és megadja az összpontszámot a 40-ből; hatáskategóriát nem rendel hozzá. A közzétett CAT-útmutatók szerint az összpontszámokat alacsony (10 alatti), közepes (10–20), magas (21–30) és nagyon magas (30 feletti) hatású csoportba sorolják, és a pontszám egyike azoknak a bemeneteknek, amelyeket a GOLD-irányelvek a spirometria és a fellángolási előzmények mellett a COPD súlyosságának besorolásához és a kezelés megtervezéséhez használnak. A pulmonológusok, a légzésterapeuták és az alapellátó orvosok a kontrollvizsgálatokon megismétlik a CAT-et, hogy nyomon kövessék, javul vagy romlik-e idővel a beteg tüneti terhe.

Hasznos volt ez az oldal?

Legfeljebb 3 reakciót választhat.

Hozzászólások

  • Írja meg az első hozzászólást.

Népszerű kalkulátorok

Összes kalkulátor