Kalkulačka hodnocení CAT u CHOPN

Ohodnoťte každou z osmi položek od 0 do 5 pro získání celkového skóre CAT.

Jak používat

  1. Zadejte své hodnoty do polí výše.
  2. Klikněte na "Vypočítat" a zobrazí se výsledek.
  3. Pomocí tlačítka "Sdílet" odešlete svůj výsledek.

O této kalkulačce

Test hodnocení CHOPN (CAT) je osmipoložkový dotazník vyplňovaný pacientem, který se týká kašle, hlenu, tlaku na hrudi, dušnosti při námaze, omezení aktivit, jistoty při odchodu z domu, spánku a energie — každá položka se hodnotí 0 až 5, celkem tedy 0 až 40. Vyšší součet znamená, že CHOPN má větší každodenní dopad na život pacienta, nezávisle na samotných číslech plicních funkcí.

Tato kalkulačka sečte vašich osm hodnot a zobrazí součet z 40; nepřiřazuje pásmo dopadu. Podle publikovaných pokynů ke CAT se součty seskupují na nízký (pod 10), střední (10–20), vysoký (21–30) a velmi vysoký (nad 30) dopad a skóre je jedním ze vstupů, které směrnice GOLD používají spolu se spirometrií a anamnézou exacerbací ke klasifikaci závažnosti CHOPN a vedení léčby. Pneumologové, respirační terapeuti a praktičtí lékaři opakují CAT při kontrolních návštěvách, aby sledovali, zda se zátěž příznaky u pacienta v čase zlepšuje, nebo zhoršuje.

Byla tato stránka užitečná?

Můžete vybrat až 3 reakce.

Komentáře

  • Buďte první, kdo přidá komentář.

Oblíbené kalkulačky

Všechny kalkulačky